Tip 1: Zie in dat alles en iedereen met elkaar verbonden is 

Non-dualiteit beschrijft dat iedereen en alles op de wereld met elkaar in verbinding staat. We zijn eigenlijk één grote bol met energie. Stel je een bol wol voor waarin tientallen of honderden draadjes met elkaar verbonden zijn, terwijl dit eigenlijk één heel lange draad is. Zo zit de wereld ook in elkaar. En dus ook alles waar jij mee te maken hebt in je drukke bestaan. Jij bent onderdeel van alles en iedereen en beweegt vanzelf hierin mee, zonder dat je hier extra inspanningen aan hoeft te geven. Zodra je inziet dat alles en iedereen met elkaar verbonden is, waarom zou je je dan nog ergens druk over maken? 

Tip 2: Wees bewust van hetgeen waar het leven eigenlijk om draait 

De mailtjes stromen maar binnen, de telefoon blijft maar rinkelen en ondertussen krijg jij maar niks af van de werkzaamheden die je je had voorgenomen allang gereed te hebben… Maar waarom zou je dit laten leiden tot onrust in je hoofd?  Dat is toch zonde van je tijd en energie! Ik wil niet zeggen dat je je zorgen juist beter kunt besteden aan je werkzaamheden, maar het is in ieder geval zonde om er onrustig van te worden. Als je je beseft dat het leven eigenlijk gaat om … 

🌱   Een gezond leven leiden (bestaande uit voeding, slaap en beweging) 

🌱  Wonen in een warm huis met een dak boven je hoofd 

🌱  Leuke dingen doen met leuke mensen 

🌱   Het delen van ervaringen en emoties met geliefden 

🌱   Jezelf ontwikkelen en het maximale uit je eigen leven halen (en hiermee een voorbeeld zijn voor anderen) 

🌱   Het delen van kennis die je op doet in het leven 

…dan staat de onrust die je in je hoofd hebt toch los van deze doelen? Tuurlijk komen die mailtjes en telefoontjes niet vanzelf en verdwijnen ze niet als je je focust op algemene levensdoelen. Wel kan het je helpen om uit te zoomen, uit de ‘micro-werkzaamheden’ te gaan en de tijd te nemen om na te denken over de algemene levensdoelen. Om vanuit daar weer in te zoomen op de dagelijkse praktijk.  

Tip 3: Haal diep adem, denk even aan al het moois in het leven en pak de draad weer op  

Prioriteer je werkzaamheden en taken en rangschik deze naar urgentie. Leg dan de focus op één taak en rond deze zo goed mogelijk af als je kan. Ga dan rustig door naar de volgende. Met het inzicht op zak dat alles één is en met elkaar verbonden staat, zul je je minder snel ergens onnodig druk over maken. Meer over non-dualiteit toepassen op je werksituatie volgt later in een specifieke serie. 

Meer weten over non-dualiteit?  

Volg ons via social media en houd de website in de gaten. We posten elke week twee nieuwe berichten waarin we inzichten en kennis delen over non-dualiteit. Nog meer weten? Dan is het boek Non-dualiteit voor Beginners misschien iets voor jou! 

@

Blijf op de hoogte°

‘Non-dualiteit voor beginners’ is een praktisch e-book voor iedereen die in een dipje zit of die veel stress ervaart. Voor iedereen wiens leven soms wat te druk is. Vanuit de filosofie van non-dualiteit geven we je handvatten om relaxter door het leven te gaan. 

Wil je hier meer over weten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van updates, tips en vorderingen! 

We versturen maximaal 1 keer per maand een update.
We gebruiken cookies voor het verbeteren van de website en voor het plaatsen van advertenties Meer informatie