De oorzaak van het coronavirus  
De wereldwijde verspreiding van het coronavirus komt door de globale inrichting van de economie, logistiek, infrastructuur en de gecreëerde afhankelijkheid tussen landen over de hele wereld. In de praktijk zie je dat veel mensen ziek zijn geworden door Corona en uiteindelijk soms zelfs zijn overleden. Er zijn groepen mensen die eenzamer en depressiever zijn geworden door gebrek aan contact met de medemens, mensen verloren hun baan of hun bedrijf. Non-dualistisch bekeken zie je dat het een reactie is op hoe de wereld vandaag de dag in elkaar zit. Er waait een flinke wind door de wereld die we allemaal voelen.  

De intelligente lockdown en de tegengeluiden  
Niet iedereen houdt zich even braaf aan de maatregelen. Dat is logisch. Als er mensen zijn die zich voor 100% aan alle maatregelen houden, dan móeten er net zo goed mensen zijn die zich er voor 100% niet aan houden. Immers geen warm zonder koud, geen water zonder droogte en geen licht zonder donker. Zowel de voorstanders als tegenstanders ervaren de gebeurtenissen die ze meemaken. Ze hebben verder geen invloed op hun gedrag, het gebeurt simpelweg. Non-dualistisch bekeken hebben de voorstanders het niet bij het rechte of verkeerde eind en zitten de tegenstanders ook niet goed of fout.  

Ik heb geen werk meer door corona, hoe helpt non-dualisme hierbij?  
Corona zorgde ervoor dat de vraag naar specifieke diensten en producten een stuk lager werd of soms zelfs helemaal verdween. Dat producten niet meer geproduceerd of ontwikkeld worden, werk niet meer wordt uitgevoerd. In algemene zin en van een (grote) afstand bekeken zijn de effecten logisch verklaarbaar en vanzelfsprekend. Voor jou persoonlijk is het vervelend, frustrerend en kan het voelen als oneerlijk of verwijtbaar. Die emoties zijn er natuurlijk en niet te ontkennen. Ook niet vanuit een non-dualistisch perspectief.  

De kunst zit ‘m er echter in dat je je bewust bent van de emoties en waarom ze er zijn, en in het voorkomen van denken dat je er persoonlijk iets aan kunt doen. In plaats van je te hechten aan deze emoties zal het je helpen de emoties te herkennen en ervaren wanneer ze opduiken en ze net goed weer laten gaan. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, het is ook geen ‘easy fix’. Het blijven oefenen, reflecteren, delen van ervaringen, bewustwording en de factor tijd zullen je wel helpen.  

Hoe nu verder?  
Niemand kan in de toekomst kijken. Momenteel maken we een tweede golf door en is het aan iedereen om te dealen met de verdere ontwikkelingen binnen de tweede golf en mogelijke aanvullende golven. Tegelijkertijd zijn er veel lessen die we hebben geleerd tijdens corona. Het thuiswerken is in volle opmars, lokaal bereid voedsel krijgt steeds meer de voorkeur boven supermarktvoedsel, het is belangrijk om minder afhankelijk te zijn van verre landen voor grondstoffen en de luchtvaart wordt opnieuw onder de loep genomen. 

Meer weten over non-dualisme? Bestel dan via onze homepage vast een pre-order van het boek ‘Non-dualiteit voor beginners’.  

@

Blijf op de hoogte°

‘Non-dualiteit voor beginners’ is een praktisch e-book voor iedereen die in een dipje zit of die veel stress ervaart. Voor iedereen wiens leven soms wat te druk is. Vanuit de filosofie van non-dualiteit geven we je handvatten om relaxter door het leven te gaan. 

Wil je hier meer over weten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van updates, tips en vorderingen! 

We versturen maximaal 1 keer per maand een update.
We gebruiken cookies voor het verbeteren van de website en voor het plaatsen van advertenties Meer informatie